Najděte tajemství vesmíru v „Outflowing Treasure“ Meteorite, najděte tajemství vesmíru

Otevřít
Text/Yangcheng Evening News All -Media Reporter Li Gang
Obrázek/organizátor poskytovaný organizátorem
Meteorit je záhadný návštěvník z hloubky vesmíru.Kříží čas a prostor, nesou tajemství a energii vesmíru a padají na naši planetu, aby odhalili tajemství vesmíru.Nedávno přednášková síň vědy a technologie Pearl River, pořádaná úřadem pro vědu a technologii Guangzhou a koorganizované vědeckým centrem Guangdong a Yangcheng Evening News Agency, zvláště pozvala ředitele Šanghajské vědecké vývojové nadace Astronomy Special Fund Manažerský výbor a slavný domácí „meteoritský lovec“.
Přes meteorit
Důkaz vývoje sluneční soustavy
Zhang BO uvedl, že největší hodnotou studia meteoritů je důkaz, který lze ve sluneční soustavě vyvinout více než 4 miliardy let.
„Když je primitivní prach mlhoviny, kdy budou vytvořeny některá malá nebeská těla a poté do velkých nebeských těl … Z různých meteoritů můžeme pochopit různé odkazy ve vývoji sluneční soustavy. Historie 4,5 miliardy. Roky se získávají prostřednictvím meteoritu Ballinge. “
„Meteorit“ znamená, že skály padající na obloze, ale různé meteority jsou odvozeny z různých pozic vesmíru a složení materiálu je zcela odlišné.Složky meteoritů mohou vyprávět lidské solární systémy a další hluboké prostory, které se vyvinuly v minulých miliardách let.
V současné době pochází většina meteoritů ovládaných lidmi z asteroidního pásu Mars a Jupiter a druhá část komet existuje ve sluneční soustavě.Kromě toho existuje mnoho podivných meteoritů, které si nemohou být jisti, který roh sluneční soustavy.
Meteority mají také svůj vlastní „minulý a současný život“.Když původní trať stále běží mimo zemi, jedná se o venkovní nebeské tělo, ale když protíná Zemi a je zachycena gravitací země.
Meteority lze rozdělit do tří kategorií: kamenný meteorit, meteorit železa a meteoritu z kamene.Kromě toho jsou zrna meteoritu a meteoritu bez kulička kolektivně označovány jako kamenný meteorit.
Zhang BO představil, že malé asteroidy ve vesmíru mají struktury, pláště, krusty a další struktury z jeho základních částí jsou pravděpodobně meteority z vrstvy pláště; do kamenných železných meteoritů;
Na základě rozdílu ve složení materiálu lze „meteoritu“ rozdělit na stovky různých typů.Například galerie uhlíku v galerii Meteorite je rozdělena na podtřídy jako „CI, CM, CR, CR, CB, CB, CK“.
„Tyto podtřídy mají také odlišný vědecký význam.“
Objevte meteorit
Najděte na místě prostřednictvím historických záznamů
Zhang Bo zavedl, že objev meteoritů má obecně několik způsobů, jako jsou svědky, neočekávané zisky, historické stopy a mezibankovní výměny.
Pravděpodobnost nalezení meteoritů svědkem je relativně malá.V minulosti nemusí existovat šance na rok, dva nebo dokonce roky, ale nyní, se vznikem různých video zařízení, včetně mobilních telefonů, je frekvence ohnivých meteorů mnohem častěji zaznamenána než dříve.Objev mnoha meteoritů je navíc často neočekávanou sklizeň pastevců nebo divokých táborníků.
Dalším zajímavým způsobem je najít to prostřednictvím historických záznamů.Zhang Bo řekl, že v historii mají čínské dynastie funkční oddělení, která jsou zodpovědná za zaznamenávání hvězdného obrazu.
V roce 1516 (jedenáctý rok Zhengde dynastie Ming) zaznamenal „Qingyuan Mansion“: „Zhengde Bingzi Summer Night je na severu hvězdný meteorit, dlouhý šest stop, vinutí jako drak hada a bliká jako elektřina. „V 50. letech 20. století místní zemědělci objevili spoustu železných hrbolků, zatímco regenerovali pustinu, což způsobilo pozornost geologického oddělení.Po laboratoři a analýze se potvrdí, že se jedná o meteorit z vnější strany oblohy.
Později Zhang Bo také šel na místo zaznamenané v „Qingyuan Mansion“, našel meteoritu s asi tunou hmotnosti a vyčerpal sílu devíti skotu a dvou tygrů, aby jej přenesl z hlubokých hor.Tento objev také plně dokazuje pravost historických záznamů.
Poslední cesta je trochu „hlídat králíka“.Zhang Bo řekl, že protože vědci postavili meteoritové laboratoře, jsou po celém světě neustálé lidé, kteří by našli různé kameny, které by zjistily, a existuje určitá pravděpodobnost, že je uznána jako meteorit.Kromě toho má průmysl meteoritů také svou vlastní komunikační síť a meteority ze světa sdělí svůj objev prostřednictvím této sítě.
Najděte meteorit
Je často „deset najít devět prázdných“
Zhang Bo řekl, že na konci 90. let někteří pastevci v oblasti Sahara v Africe našli v poušti mnoho malých černých kamenů.Výsledkem je, že velká akce hledání meteoritů od té doby začala.Z tohoto důvodu pochází z oblasti Sahara mnoho meteoritů shromážděných v Evropě a Spojených státech a Číně.
Představil, že 1. června 2018 klesl meteorit v oblasti Nazhou v Xishuangu v Yunnan.Poté, co se dozvěděli o informacích, dorazili na scénu další den.V té době mnoho lidí hledalo meteority v pšeničném poli.Ukázalo se, že meteorit nespadl do pole pšenice, ale upadl do mezery mezi čajovou zahradou.
V roce 2020 padl další meteorit v Tibetu.V důsledku prázdné exploze však hlavní tělo meteoritu kleslo do oblasti, kde nemohla pracovní síla dosáhnout.Kolegové Zhang Bo našli fragmenty meteoritů v domě místních pastevců.I když se jedná pouze o některé fragmenty, stále má důležitou hodnotu vědeckého výzkumu.Zhang Bo odhalil, že se jedná o relativně speciální meteoritu, který je ve spojení při transformaci meteoritu míče a meteoritu bez míče.
Meteorit nalezený v Gansu v roce 2022 je největší z jednotlivých asteroidů objevených v Číně od nynějška.
Přesto je hledání meteoritů obvykle „deset až devět prázdných“.
V roce 2019 se v oblasti Songyuan v Jilinu objevila hasičská hvězda.V té době hasičská hvězda sklouzla z oblohy ve vnitřním Mongolsku na severovýchod a proces byl svědkem nespočetných místních lidí.Po nějakém obtížném vyhledávání však granule nebyly sklizeny.
Kromě toho bude příchod meteoritů na povrchu Země vytvořit meteoritovou jámu.Zhang Bo řekl, že existuje podivný jev, že čím větší je meteoritový rybník, je často obtížné najít meteority místo toho, malá meteoritová jáma objevuje pravděpodobnost meteoritů relativně vysoká.Důvodem je to, že čím větší je dopad meteoritu, tím větší je dopadová energie a nárazové vlny dopadu často rozdrtí meteoritové tělo.I když najdete meteority, může to být rozptýleno stovky kilometrů daleko a je velmi obtížné je najít.
Zpráva/zpětná vazba