Japonsko oznámilo své plné ukončení nouze, Netizens se obává: Obávám se, že je čas na propuštění

[Global Times Special Reportér Liu Wen Global Times Reportér Xing Xiaojing] Japonský premiér Shinzo Abe oznámil 25. místo, že od nynějška o nouzovém stavu Tokia, Saitamy, Chiba, Kanagawa a Hokkaido označuje to nouzový stav kvůli nouzovému stavu Nová korunní pneumonie.V tomto ohledu lze japonské veřejné mínění popsat jako napůl mixované.

Podle zpráv z japonské televizní stanice NHK na 25. místě byl nouzový stav založen na komplexních úsudcích založených na „infekci virem“, „dodávky lékařských zdrojů“ a „detekční systém“.Shinzo Abe řekl na tiskové konferenci v den, kdy byl standard z hlediska po celém světě nesmírně přísný, a konečně usoudil, že Japonsko lze zvednout na celostátní úrovni.

Abe řekl: „Ačkoli je nemožné přijmout trest a násilně omezit jít ven, ale v jedinečné metodě Japonska trvá jen jeden a půl měsíce, než kontrolujte epidemii, což ukazuje sílu„ japonského modelu “.“ Za tímto účelem děkuji za vaši spolupráci.Abe řekl, že „tři tajemství“, na sobě masky a vzdálené kanceláře, které se během epidemického období vyhýbají omezenému, hustému a úzkému kontaktu.

Uvádí se, že s úplným zrušením zákazu se japonská vláda snaží postupně obnovovat sociální a ekonomické činnosti.Abe na tiskové konferenci uvedl, že ekonomické činnosti se restartují ve stádiích a vláda také zavede příslušné podpůrné politiky.Například za účelem snížení tlaku na nájem obchodu se plánuje zřídit projekt fondu s maximální kompenzací 6 milionů jenů (asi 662 juanů za RMB 662).Za účelem podpory hospodářských činností bude japonská vláda také 27. do roku 2020 provést druhý doplňkový rozpočet s kumulativním množstvím více než 200 bilionů jenů.Pro tuto obrovskou částku peněz než HDP to Abe popsal jako „bezprecedentní měřítko“, přičemž zdůraznil, že tento rozpočet by „hlídal japonskou ekonomiku“.

S cílem kontrolovat novou epidemii koruny pneumonie Abe 7. dubna oznámila, že 7 měst včetně Tokia vstoupilo do nouze a 16. dubna rozšířilo rozsah žádosti do Japonska.Protože se epidemie významně nezlepšila, Abe 4. května oznámila, že by prodloužila nouzovou situaci do 31. května.Od té doby se japonská vláda ujala vedení při zvednutí nouzového stavu 39 okresů 14. května a 21. května oznámila, že 21. května byl oznámen nouzový stav Osaky, Kjótské prefektury a prefektury Hyogo.

„Japonsko Economic Shimbun“ informoval o 25. místě, že japonský ministr hospodářské regenerace Nishimura Kangki v Kongresu ve stejný den uvedl, že i kdyby se druhá vlna epidemie rozšířila, může Japonsko přijmout relevantní opatření k jeho kontrole v kontrolovatelném rozsahu.Po oznámení o propuštění plánuje japonská vláda každý 3 týdny znovu vyvolávat infekci lokalit.„Zbytečné, neurgentní“ cestování a mobilní omezení v Cross Daofu County budou pokračovat do 31. května.

Podle japonské agentury pro aktuální záležitosti hlášené na 25. místě bylo 17 nově infikovaných lidí v Japonsku a 13 případů smrti.Od 19:00 v 25. místním čase bylo v Japonsku diagnostikováno celkem 17 340 nových koronární pneumonie a celkem 864 lidí zemřelo.Diskuse o nedostatečné detekci japonských testů nukleových kyselin způsobila, že počet pacientů s diagnózou byl příliš malý.

Někteří Japonci jsou mírně nervózní z náhlého zvedání zákazu vlády.Podle oficiálního Twitterového účtu oficiálního bydliště japonského premiéra, někteří lidé poznamenali, že „opravdu nezáleží? Obávám se, že je brzy uvolnit nouzovou situaci“ „Odemknout stav mimořádných událostí, to znamená, že skutečně vstoupil nouzová situace. “Vědecký základ.Někteří lidé upřímně řekli: „Říká se, že to není vůbec šťastné. Pravděpodobně musí ve vzduchu zbývat viry.“Někteří lidé se také zaměřili na režim ABE a kritizovali je, aby „reagovali na nedostatečnou reakci“.

Kritika Japonců není neopodstatněná.Výsledky národního průzkumu veřejného mínění provedeného japonským „Asahi Shimbun“ z 23. do 24. ukázaly, že míra podpory ABE kabinetu se snížila z 33%na 29%a sazba nepodporující se zvýšila ze 47%na 52%.Nejnovější výsledky veřejného mínění v „denních zprávách“ Japonska jsou ještě jasnější.

Analýza se domnívá, že negativní zprávy, jako je nedostatečná reakce na novou korunní pneumonii a inspekce Tokia vyšší prokurátor, Kurokawa Hongwu, shromáždit hazardní hry, což je důležitý důvod k poklesu podpory ABE.„Daily News“ poznamenal, že míra podpory Abeho kabinetu prudce otřese založením Liberální demokratické strany, což může vést k neustálému poklesu režimu ABE.Kurokawa Hongwu lze popsat jako Abeův „prasat“.Na konci ledna najednou vláda ABE najednou revidovala právní výklad rovin v zákoně o prokurátoru na konci ledna, že doba odchodu do důchodu Kurokawa byla zpožděna na půl roku a byla obviněna z „podezření na nelegální“ opoziční stranou .Japonská vláda vysvětlila, že „postupy jsou přiměřené a Kurokawa je talent, který prokurátorská organizace nadále potřebuje“, a Kurokawa Hiroshi byl také identifikován jako „vědomí Abe“.Kurokawa neočekávaně v kritickém okamžiku naléhavého státu vlády uspořádal novináře, aby hráli na Mahjong.Po incidentu Kurokawa Hongwa předložil rezignaci 21..