Okno pro zobrazení pokusů o životní prostředí

□ Náš reportér Zhang Hao

Nedávno byl první čínský environmentální soudní televizní seriál „Nad The River“ úspěšně ukončen v prvním kole Golden File CCTV.Toto drama je založeno na různých typech soudních případů na ochranu životního prostředí. Krajina lesní pole.

„Nad řekou“ způsobila vlnu sledování a také věnovala pozornost a chválu soudců, kteří se účastnili environmentálních zdrojů.Jaké jsou příběhy a úvahy v tvůrčím procesu této hry?Jaký je proces v reformě pokusu o životní prostředí mé země?Jaké jsou soudci zkoušky životního prostředí?Reportér „Law of Law Daily“ se zaměřil na tato témata a dotazoval se s hlavním tvůrčím týmem, filmovými a televizními odborníky a zkoušky na životní prostředí hry.

Sliminate ochrana životního prostředí a soudní integrace

„„ Yuan Xiaoxiao nákup a prodávání případu sochy “odráží rozpor mezi zákonem a láskou. a právní znalosti.

Nelegální rybolov, znečištění dekorace, zrušení kyselé ničení, nelegální těžba písku, obchodní země chrání zvířata, spory v sousedství … „nad řekou“ interpretovaly velké množství případů ochrany životního prostředí.Reportér se dozvěděl, že tyto případy mají skutečné „prototypy“ v soudní praxi.

„Toto drama spotřebovává asi tisíc dní od kreativity práce až po produkci. Hlavní tvůrci kontrolují a prožívají život na místě a navštíví řeku Yangtze na horním, středním a dolním dosahu řeky Yangtze. Studovali jsme Stovky případů v případě reformy environmentálního zdroje v průběhu let a případ přímo související s živobytí lidu. Zřízení pokusu o životní prostředí.Například za účelem shromáždění zkušebních sil a komplexních metod soudního řízení, provádění správních, občanských a trestních procesů „tři v jednom“; -Ride a Cross -Regional Environmental Resources;

„Během rozhovoru jsme byli přemístěni pocity soudců. Další hlavní linie hry napsala individuální a rodinné emoce jiné než soudce. Soudci v tomto dramatu zaplatili emoční cenu.“

Podle čínských audiovizuálních velkých údajů zveřejněných státní správou rozhlasového, filmu a televize byla maximální hodnocení show 10,83%, což pokračovalo v první řadě v televizním dramatu národního zlatého období.Na straně sítě, téma, které čtení celé sítě přesahuje 1,4 miliardy.

„Toto drama ukázalo robustní cestu reformy životního prostředí mé země za posledních deset let a otevřelo pro nás okno, abychom pochopili práci environmentálních zdrojů.“ Judiciálně, a také prokázal útrapy a úsilí soudních pracovníků v případech ochrany životního prostředí.

Ukažte reformu reformy zkušebních zdrojů environmentálních zdrojů

Ve hře chtěl soudce Luo Yuan použít federaci ochrany životního prostředí Dajiang k podání žaloby na občanský veřejný zájem proti znečištění chemické rostliny Qixing Yunsheng a každý nemohl argumentovat, zda je veřejná organizace v souladu s Kvalifikace žalobce.

V soudní praxi, mezilehlý lidový soud ve městě Wuxi City, provincie Jiangsu přijala Čínskou federaci ochrany životního prostředí, aby žalovala přístavní společnost, která by bez povolení prováděla případy znečištění železné rudy na vodních vodách.Případ je prvním domácím občanským veřejným zájmem podaným veřejnými organizacemi pro ochranu životního prostředí a prolomil tradiční občanskoprávní soud, aby omezil kvalifikaci subjektu žalobce jako „vztah přímého zájmu“.

Ve finále „River River“ se společným úsilím Luo Yuan, Geng Nian, Lin Hailan a dalších, Lingjiang Environmental Resources Court pod regionem a celá povodí byla odhalena.

Letošní pracovní zpráva Nejvyššího lidového soudu zmínila, že nejvyšší zákon je založen na rozvojových potřebách regionálního rozvoje a podporuje Chongqing, Chengdu a Urumqi, aby vytvořila centralizovanou jurisdikci soudů pro životní prostředí.

„Toto drama bylo natočeno na dvou úrovních soudů Wuxi, Jiangsu a mnoho let jsem pracoval na přední linii environmentálních zdrojů. Jsem velmi dobře obeznámen s scénami a grafy ve filmu.“ Současný ředitel Výkonného velení soudu zavedl: „Na základě soudu pro provinční lidové soud Lingjiang se rozhodl reformovat soud pro environmentální zdroje a založil soud pro ochranu životního prostředí u lidového soudu Qixing.“ KE si vzpomněl, že v roce 2008, v měsíci, Wuxi Intermediate People’s Court zřídil druhou zemi v zemi a první soud pro ochranu životního prostředí v Jiangsu. Reforma zkušebního řízení o životním prostředí.

„Výchozím bodem reformy a zkoumání řízení environmentálních zdrojů je„ voda “, která je charakterizována„ z dolní části “.“ Případy na ochranu vodních zdrojů v jurisdikci.V červnu 2014 soud Nejvyššího lidu zavedl soud pro environmentální zdroje, který by zabýval spory environmentálních zdrojů a dohlížel a dohlížel a vedl zkušební práce v oblasti environmentálních zdrojů národních soudů, což zlepšilo účinnost ekologické soudní ochrany v oblasti životního prostředí.

Podle údajů zveřejněných Nejvyšším zákonem se od října 2023 stanovilo 30 vyšších soudů a sborových poboček v zemi. UP Environmental Resource Courts, včetně soudů pro environmentální zdroje, včetně skupin -Roots Courts má 2813 zvláštních zkušebních agentur a organizací.Zhou Ke uvedl, že za posledních deset let se práce na zkušebním soudu pro životní prostředí lidového soudu vždy dodržovala nejpřísnějšímu systému, který chrání ekologické prostředí a posoudí různé typy environmentálních zdrojů v souladu se zákonem.

„Toto drama se zaměřuje na soud s environmentálními zdroji, aby lidé viděli ekologii environmentálních prostředků k udržení spravedlnosti a spravedlnosti a také lidé skutečně pociťovali silnou sílu soudní ochrany životních zdrojů.“ Předseda čínské asociace kritiků, vysvětlete.

Dnes je populární koncept harmonie mezi člověkem a přírodou.Zpráva Nejvyššího práva ukazuje, že lidový soud slouží k výstavbě krásné Číny. On -ročně pokles o 11,5%.

Vyjádřete obrazy pečlivosti soudních pracovníků

„Lin Hailan je mikrokosmos obrazu soudce soudce environmentálních zdrojů. Jdeme k soudu pozorovat, učit se a zažít život. Viděl jsem Stín Lin Hailan na mnoha vynikajících soudcích: přísné, spravedlivé, nestranné, Život v práci, život je také vtipný a roztomilý.

„Při pohledu na soudce ve hře je to, jako bych se viděl.“

Xu Xiao Shuang kdysi hostil drahocenný a ohrožený případ volně žijících živočichů. .Po převzetí případu se, jak umístit zabavené divoké makaky, se stal myslí Xu Xiaoshuang.Xu Xiaoshuang řekl, že pouze makaky byly jednoduše převedeny do centra pro zadržování zvířat a poškozené ekologické prostředí nebylo účinně opraveno;

Xu Xiao Shuangza vstoupil do knihovny a zkontroloval příslušné informace různých divokých zvířat a mnohokrát navštívil kompetentní oddělení a vědecké výzkumné instituce správy divokých zvířat, aby prozkoumal novou cestu „návratu“ „umělé divočiny+přirozené výnosy“.V rozsudku jasně přijala metodu ekologické opravy divočiny, která je první celostátní.

Makaky zapojené do případu se po terénním tréninku úspěšně vrátily do původního stanoviště.

„Mnoho lidí tvrdí, že environmentální soudci jsou obzvláště emotivní. Zelené hory a zelené hory sledují společně a všechny věci jsou vždy se všemi věcmi. Chtějí pouze, aby zelené hory nezměnily barvu a nelitují mladým zeleným vlasům. „Xu Xiao Shuang řekla reportérovi, kdykoli byla pečlivě pečlivě prohloubena demonstrace případu k účasti na společenské správě a prohloubí se a všechny věnování to stojí za to.

„Mají výraznou osobnost a různé rodiny.

„Při pohledu na minulost je to obtížné, ale odešli jsme daleko.“(Zhang Hao)