Vydává se výroční zpráva o životním prostředí a kvalita ekologického prostředí národa se neustále zlepšovala

Zpráva státní rady o dokončení podmínek prostředí a cílů na ochranu životního prostředí v roce 2023 se požaduje, aby přezkoumala deváté zasedání 14. stálého výboru pro kongresové kongresy.Zpráva ukazuje, že v roce 2023 se kvalita ekologického prostředí v zemi neustále zlepšovala.Ukazatele zlepšování kvality ekologického prostředí úspěšně dokončily roční cíl, lepší než požadavky na sekvenční pokrok v plánovacích cílech „14. pěti let“.
„Všechny regiony a oddělení dodržují obecný tón stabilního pokroku, koordinují podporu vysoce kvalitního hospodářského rozvoje a vysoké úrovně ochrany ekologického prostředí, důrazně podporují konstrukci krásné Číny a dosahují nového důležitého pokroku a zjevných výsledků. „Zhao Yingmin, zástupce ministerstva ministerstva ekologie a životního prostředí, řekl Essence
Za posledních 5 let nedošlo za posledních 5 let žádné významné události
Zpráva poukázala na to, že v roce 2023 byla kvalita ekologického prostředí národa neustále zlepšována, situace v oblasti životního prostředí zůstala stabilní, ale základy stabilního a dobrého ekologického prostředí nebylo pevné.
Zhao Yingmin provedl specifický úvod z osmi aspektů: Pokud jde o environmentální klimatizace, kvalita ovzduší zůstala dlouhodobá, pokud jde o vodní prostředí; Položení se výrazně zlepšilo. jsou obecně stabilní; 15 % rok -za posledních 5 let.
Bylo vydáno 79 600 kopií environmentálních administrativních pokut
Podle Zhao Yingmin v roce 2023 ukazatele kvality zlepšování ekologického prostředí úspěšně dokončily roční cíl, lepší než „14. pět -pět let“ plánovací cíle.
Zpráva poukázala na to, že v roce 2023 legislativa a inspekce a donucovací orgány v ekologickém prostředí nadále posilovala a prevence a kontrola znečištění dosáhla nových a zjevných výsledků, podpořila rozvoj vývoje zelených a nízkých karbonů za účelem dosažení pozitivních výsledků, ekologické ochrany a opravy a opravy a opravy ekologické ochrany a opravy a oprav a dohled se nadále posiloval.
Zpráva rovněž představuje situaci ve vytváření právního státu ekologického prostředí.Relevantní oddělení aktivně spolupracují se stálým výborem Kongresu národního lidu na podporu zavedení zákona o ekologické ochraně náhorní plošiny Qinghai -tibet a změní zákon o ochraně životního prostředí mořského.Aktivně provádí dobrou práci při formulaci administrativních předpisů, jako jsou prozatímní předpisy o řízení transakcí emisí uhlíku a předpisy o řízení látek ozonových vrstev.Aktivně spolupracovat s inspekcemi zákona o ochraně mokřadů a pečlivě studovat a provádět opatření.Pokračujte v provádění požadavků na inspekce vymáhání práva a přezkumu stanovisek zákona o ochraně životního prostředí, vážně plní povinnosti ekologické ochrany životního prostředí a podporuje účinné provádění různých právních systémů.Uvolněte 100 standardů ekologického prostředí pro konsolidaci výzkumu environmentálního benchmarku.Spolupráce se čtyřmi soudními interpretacemi soudu Nejvyššího lidu vydala „vysvětlení několika otázek ohledně sporů o porušení ekologického prostředí ohledně sporů o spory ve sporech ve sporech ve sporech ve sporech“ “ případy.Ministerstvo spravedlnosti, ministerstvo ekologie a životního prostředí a další oddělení účinně zvyšují publicitu příslušných zákonů a předpisů týkajících se ekologické ochrany životního prostředí.
Současně se neustále provádí dohled nad ochranou životního prostředí ekologického prostředí.Organizace provedla první dávku centrálních inspekcí ochrany životního prostředí v pěti provinciích, přijala 13 000 zpráv a návštěvy mas a veřejně odhalilo 5 šarží po 25 typických případech.Byla zveřejněna náprava druhého kola centrální inspekce ekologické ochrany životního prostředí a byl podporován systém dozoru optimalizace.Střelba a produkce výstražných filmů ekologického prostředí z ekonomického pásu řeky Yangtze a v povodí žluté řeky v roce 2023.Spolupracujte s organizací prokurátora Nejvyššího prokurátoru s 234 problémy, které se projevily v ekonomickém pásu řeky 2022 a ve výstražném filmu ekologického prostředí u povodí řeky Yangtze a podporovaly lokality na vyřešení problému zvýraznění ekologického prostředí.
Kromě toho posílejte souvislost mezi ekologickým administrativním orgánem pro vymáhání práva a trestním soudním řízením.Ministerstvo ekologie a životního prostředí nadále prohloubilo reformu komplexního administrativního vymáhání práva na ekologické ochraně životního prostředí. jako ministerstvo veřejné bezpečnosti a prokurátor Nejvyššího lidu po dobu čtyř po sobě jdoucích let.Neustále posílilo dohled nad dohledem vymáhání právnických vodičů a celkem 3,757 milionu zdrojů pevného znečištění bylo zahrnuto do rozsahu správy povolení k znečištění.Ministerstvo veřejné bezpečnosti nasadilo zvláštní operaci „Kunlun 2023“, aby se zaměřila na detekci velkého počtu hlavních případů, jako je „20. března“ v Nanjingu, Jiangsu Nanjing „20. března“ manipulace s automatickým monitorovacím údajům o ekologickém prostředí.Ministerstvo zemědělství a venkovských záležitostí uspořádalo řadu zvláštních operací vymáhání práva řady „Čínský rybářský záležitosti Liang Sword 2023“, zkoumal a potrestal 66 000 případů porušení zákonů a předpisů.
Podle statistik v roce 2023 vydala oddělení ekologického prostředí na všech úrovních po celé zemi rozhodnutí o rozhodnutí o rozhodování o správních sankcích environmentálních, s bezplatnou částkou 6,27 miliardy juanů.Orgány veřejné bezpečnosti na všech úrovních podaly celkem 666 000 trestních případů, aby zničily zdroje životního prostředí a prolomily případ.Prokurátorské orgány na všech úrovních podaly celkem 21 000 státních zastupitelství pro ničení zločinů v oblasti životního prostředí a bylo podáno 84 000 případů soudního sporu v oblasti ekologického prostředí a ochrany zdrojů.
Bude podporovat kompilaci ekologických a environmentálních kódů
Zpráva také poukázala na to, že současná konstrukce ekologické civilizace v mé zemi je stále v kritickém období stresu a nakládání. Je třeba zlepšit systém správy ekologického prostředí.
Zhao Yingmin v roce 2024 hovořil o ujednáních o ekologické ochraně životního prostředí v roce 2024 uvedl, že účinně posiluje ekologické právní předpisy a dohled a vymáhání práva.Aktivně spolupracovat s zákonodárcem na podporu formulace a revize zákonů a předpisů, jako je kompilace ekologických a environmentálních kodexů a ochrana obdělávané půdy, zákon o prokuratním veřejném zájmu, právo národního parku, zákon o rybolovu a ekologické ekologické prostředí pro sledování ekologického prostředí a ekologické prostředí pro sledování ekologického prostředí a ekologické ekologické prostředí a ekologické prostředí pro monitorování ekologického prostředí a ekologické prostředí pro ekologické prostředí a ekologické prostředí pro ekologické prostředí a ekologické prostředí monitorování ekologického prostředí a ekologické prostředí pro ekologické prostředí a ekologické prostředí pro ekologické prostředí. ; Implementace inspekčních zpráv a přezkumných názorů, jako je dobrý zákon o ochraně životního prostředí; Chcete -li sledovat inspekci a napravování, zlepšují systém administrativního prostředí, posilují metody vymáhání práva, a vážně vyšetřte a vypořádejte se s ekologickým prostředím, a vážně vyšetřte a vypořádejte s environmentálním prostředím třetí strany Servisní instituce, jako je environmentální hodnocení a monitorování za účelem provádění falešných porušení; pokusy a zlepšení koncentrovaného systému jurisdikce případů.
Současně se zaměří na několik aspektů, včetně aktivně podpory výstavby krásné čínské pilotní zóny, nepřetržitě fascinovalo bitvu o prevenci a kontrolu znečištění a aktivně podporuje rozvoj zeleného a nízkého uhlíku ve vývoji, což neustále zlepšuje kontinuitu Rozmanitost stability rozmanitosti ekosystému, udržování stability stability ekosystému.
Pekingský reportér Wu Wei
Editor Zhang Qian School proti Li Lijun
Zpráva/zpětná vazba