Světový den astmatu požadoval „posílení astmatického vzdělávání“

Zpravodajská agentura Xinhua, Peking, 7. května, Bronchiální astma je běžné chronické onemocnění zánětlivých cest, které postihuje více než 260 milionů lidí po celém světě.7. května letošního roku je téma zavedené 26. světovým astmatickým dnem, Mezinárodní organizací pro spolupráci, organizace Global Cooperation Organization (GINA), aby „posílila astmatické vzdělávání“, zdůrazňující, že posílení výchovy ke zdraví může pomoci vyřešit řadu klíčů k vyřešení prevence astmatu astma a otázka.
Podle údajů uvolňovaných globální prevencí astmatem je astma heterogenním onemocněním, které se obvykle vyznačuje chronickým zánětem dýchacích cest, které se projevují jako příznaky, jako je astma, dušnost, těsnost hrudníku a kašel.Tyto příznaky jsou přerušované, expozice cvičení nebo alergenů, změny počasí, virová infekce a další faktory často vedou k zhoršení symptomů astmatu.Podle různých klinických a patologických charakteristik lze astma rozdělit na různé fenotypy astmatu.
Mnoho faktorů může zhoršit riziko astmatu, ale obvykle je obtížné najít jednu přímou příčinu.Podle Světové zdravotnické organizace budou včasné incidenty individuálního života ovlivnit vývoj plic a mohou zvýšit riziko astmatu, včetně nízkého porodu, předčasného porodu, kontaktu s tabákovým kouřem a další zdroje znečištění ovzduší a infekcí virových respiračních traktů.Pacienti s alergickými chorobami, jako je ekzém a rinitida, jsou relativně pravděpodobnější astmatem.Pokud mají jiní členové rodiny, zejména rodiče nebo sourozenci, mají astma s astmatem, častěji trpí astmatem.
Kromě toho může zvýšení výskytu astmatu souviset s různými faktory životního stylu.Je vystaven řadě environmentálních alergenů a podnětů.Vyhýbání se astmatu může pomoci snížit příznaky astmatu.
Astma nelze vyléčit, ale řada léčebných metod může účinně řídit stav, což pacientům umožňuje normálně a aktivně žít.Nejběžnější terapií je použití inhalátoru k přímému odeslání léčiva do plic.V současné době existují na trhu dva hlavní typy inhalačních léčiv: bronchiální prodloužení, které mohou rychle otevřít dýchací cesty a zmírnit příznaky;
Pacienti, kteří nebyli léčeni dostatečnou léčbou, mohou mít problémy, jako jsou poruchy spánku, únava a nepozornost během dne.Pokud jsou příznaky závažné, mohou pacienti s astmatem vyžadovat naléhavou lékařskou léčbu.V nejzávažnějších případech může astma vést k smrti.Podle odhadů WHO, astma v roce 2019 postihuje asi 262 milionů lidí na světě, což způsobuje zemře 455 000 lidí.Většina úmrtí souvisejících s astmatem se vyskytla v zemích s nízkým a nízkým obsahem
Poznámky k prevenci a léčbě globálního astmatu poukázaly na to, že pokud jde o prevenci astmatu, klíčové problémy, které potřebují posílit vzdělání a propagandu bronchiectasis), a) a a nedostatečné porozumění pacientům, kteří potřebují vyhodnotit a dále řídit.
Organizace pro spolupráci vyžaduje schopnost řídit vlastní nemoci prostřednictvím vhodného vzdělávání, aby poskytovala pacientům astmatu a pomáhala pacientům uznat potřebu lékařské pomoci.Zároveň by zdravotničtí pracovníci měli také zvýšit své porozumění astmatu z více aspektů, aby poskytovali spolehlivé informace a optimální léčbu pacientům.
Globální prevence a kontrola astmatu byla v roce 1993 společně založena WHO a Národním institutem srdce, Ling a krve Spojených států. vlivu veřejného zdraví sníží výskyt a úmrtnost astmatu.
Cílem prvního úterý Světového dne astmatu v květnu je zlepšit globální porozumění astmatu a zlepšit prevenci a léčbu nemoci.
Zdroj: Xinhuanet
Zpráva/zpětná vazba